top of page

Det är nåt nytt på gång även i Sverige...

Nyss hemkommen från Skåne sitter jag i köket på måndag morgon med en kaffe, bibel och dator.... Eftersmaken från Skåne är uppmuntrande.. ! Gud gör nåt nytt även i Sverige. Sedan förra bloggen (9 okt) har jag varit på ett antal platser och predikat och jag har fått se förvandlade liv. Det finns en hunger och en längtan efter det äkta, en tro som håller att tro på, en sund karismatik.


Min kallelse har sedan 25 år tillbaka varit att peka på Guds kraft och att det finns inget som är omöjligt för Gud. Gud har varit god och jag känner en stark uppmuntran i mitt hjärta att lägga mer tid i Skandinavien som aldrig förr. Jag tror på nya initiativ, jag tror det är dags att verkligen krossa jante, lägga bort kyrkopolitiken.. det politiska korrekta. Vi som kristna reser oss upp i kärlek och ödmjukhet men med en bestämdhet och en övertygelse i våra hjärtan att Gud är svaret på ropet från samhället. Liberalismen breder ut sig i all media som bryter det igenom på alla fronter samtidigt. Gudsförnekelsen visar sitt sarkastiska ansikte. Inget är heligt, inget är sant, alla normer suddas ut och samtidigt mår folk sämre. Svaret är JESUS. Svaret är att församlingen står upp i den kraft som är oss given. Vi ska älska alla människor och vi får aldrig döma någon men vi måste stå upp och försvara det som en gång frälsta oss - Guds Ord! Vår tro och den som bor i oss som tror är starkare än den som är i världen, dvs bland de som ännu inte satt sitt hopp till Guds ofelbara Ord.


Se till att du inte dras med i den stora massa som accepterar allting. Älska människor men försvara den kristna tron. De som säger att de älskar Gud älskar också Guds Ord. Du kan inte separera dessa. Det är helt omöjligt att älska Gud och strunta i vad Gud själv gett oss - Hans Ord. Då är det bedrägligt och såna människor är bara religiösa och har Gudsfruktan som en andlig make-up, en fasad som sakta men säkert kommer rinna av. Det kommer avslöjas vilka som är beredda att betala priset för att inte bara ha en hjärtas tro som passar mig själv, men som har en tro som korrigerar, upprätthåller mig. Guds Ord kommer aldrig med en lögn. Gud är sanning och det Han talar (genom Sitt Ord) är sanning.


Jag ser hur den här längtan kommer allt mer i Sverige. Att gå på möten och på konferenser, stå med upplyfta händer och lovsjunga Gud är ett tecken på vår längtan. Men när lovsången tystnat, folket gått och man står där i vardagslivet så kommer troheten MOT Guds Ord visa sig i långa loppet. Gud letar efter dem i Sverige som Han kan lita på! Är du en av dem? Jag tror det och tror Gud om att Han kommer leda dig. Sätt ditt hopp till Gud och inte till människor. Jämför dig aldrig med andra kristna, jämför dig med Gud. Låt Guds Ord forma dig och sätta dig fri från allt som tynger dig.


Så låt Guds Ord förvandla dig. Om du menar allvar med ditt kristna liv - läs Guds Ord. Tron kommer av predikan och predikan i kraft av Ordet. Så om du läser Guds ord kommer ditt liv att få en starkare tro och Ordet kommer förvandla dig. Det som du tycker är "Okej" kanske inte är okej i Guds ögon. Men du kommer aldrig varken se det eller förstå det förrän du läser Guds Ord.


Så var en av dem som förvandlar Sverige - Du är en övervinnare!


C ya

Morgan

Tillbaka
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page