top of page

Omvändelse eller bara ombyte?

Jag vill säga ett STORT tack till Er privatpersoner och även församlingar som supportat mig och teamet med förbön och även ekonomiska resurser. Vilken nåd att få känna att det finns de som tror på det vi står för och som även har tagit oss till sina hjärtan! Det enda jag kan säga är ett stort TACK! I skrivande stund har jag precis kommit hem från Finland, där jag varit och haft möten/seminarier i Vaanta, Järvenpää och Lahti. Guds kraft och kärlek har förvandlat människo. Överallt dit jag åker (och jag åker inte på alla inbjudningar) så finns det en hunger och längtan efter förvandlade liv. Guds rike är inte ord utan kraft!


Så jag kommer fortsätta i många år än. Nu i november ”firade” jag 25 år som predikant och det som burit mig i alla år är det livsförvandlande möte jag hade med den Helige Ande på ett dramatiskt sätt. Har fått nåden att resa mycket och vara med om mycket men jag har alltid satt en ära i att predika med samma frimodighet och glöd oavsett om det är stora internationella konferenser/kyrkor eller om det är väldigt små sammanhang i vårt eget land.


Du följer med bäst genom hemsidan där det också finns en blogg. Du kan också följa med via Facebook, Instagram och Twitter.


Under veckan blev det klart att jag kommer åka till Estland i början av februari. Både att predika men kommer också att träffa många ledare, pastorer för att lägga upp fler satsningar framöver. Det blir spännande. De baltiska länderna har inte samma förutsättningar som vi i Skandinavien. Under året har MoHI fått insamlingar som kommer att gå till satsningar under 2018 i olika länder.


Tack än en gång!Här kommer lite tankar som jag tror kan bli en uppmuntran och utmaning:


Omvändelse eller bara ombyte??


Att följa Kristus handlar inte bara om ord och formuleringar. Det handlar inte om häftiga nya coola ord som vi kan slänga med på Instagram, Twitter och Facebook... Det är djupare än så... Matt 7:21 "Inte ska var och en som säger "Herre, Herre" till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja" Det stora kännetecknet på verklig väckelse är inte förnyade gudstjänstformer, utan förvandlade liv. En uppgörelse med Gud som leder till ett nytt sätt att leva, präglat av det som sinnelag som fanns hos Jesus (Fil 2:5). Att förnyade gudstjänstformer och allt det yttre är viktigt är för mig en självklarhet. Vi måste, precis som den Helige Ande, leva i vår egen tid för att göra allt för att nå människor. Men det är ju som bekant inte det yttre som ger någon vidare väckelse. Jag tänker på de länder och de kulturer som jag själv, tillsammans med många andra kristna, rest i och sett vilken kontext de lever i. Då förstår man att sann omvändelse och verkligt Kristus-liv handlar om så mycket djupare saker än det som vi ibland i vår del av världen fångas av. Det är lätt ibland att luras av det som ögat ser, men vårt inre öga kan ibland se någon helt annat. Vi behöver en helighetsväckelse, en karaktärsdanande väckelse, en väckelse som utmanar människor att lägga ner sitt eget och börja se mer till våra vänner runtomkring oss. En uppriktig omvändelseväckelse i våra kyrkor!


En sann omvändelse är inte bara att "acceptera Jesus", utan också att verkligen vilja vända sig från ett liv i synd och vända sig till ett liv i överflöd, genom lydnad. Vi kommer alla att göra en massa misstag och felsteg och ingen av oss får döma, det gör Gud. Det är så lätt att vi dömer och vi har ingen rätt till det. Syndakatalogen är en förbannelse som kommer från avgrunden. Vi lever i nåden och vi sätter tro till nåden som befriar oss. Men allt det är bara början. Sedan ska vi jobba på frälsningen.


Frälsningen kommer inifrån och ut och inte tvärtom. Så omvändelseögonblicket är början på att lära känna Gud på djupet och förstå att Han är helig. Ju närmare Kristus man kommer, desto känsligare samvete och ande får man. Gud blir alltmer helig! Det finns saker som jag gjorde för 20 år sedan som jag inte kan göra idag. Inte för att det var synd då, kanske.. men för att något i mig har gjort att jag inte känner det bekvämt. Omvändelsen i mig har tagit mig närmare Gud de sista 20 åren.... Det är inte coola ord, fraser, olika förnyelser som håller mig kvar i den övertygelse som föddes i mig för många år sedan, utan det är en längtan efter att komma Gud närmare och att hela tiden leva i en överlåtelse, en omvändelseprocess... ! Det är minsann inte lätt men JAG VILL!!!


Bibeln säger att ingen någonsin kommer se Guds rike utan sann omvändelse. Men ibland tror jag att Guds församling/kyrkor är mer rädd för Guds helighet än för synden. Evan Roberts reste omkring under väckelsetiden i Wales och han hade några huvudpunkter i sin enkla förkunnelse.


Dessa punkter drabbade mängder av människor i deras hjärtan och det ledde till uppgörelser med Gud.


1. Lägg bort och bekänn alla obekänd synd.

2. Lägg bort varje tveksam vana.

3. Omedelbart lyda den Helige Ande.

4. Bekänna Kristus offenligt.


Dessa fyra punkter kan kännas gammalmodiga i en del öron idag kanske.. men detta är verkligen sant!!!!!


Jag säger inte att det är så i Sverige generellt, men jag har sett mycket i Skandinavien och i Europa under mina år som resande evangelist att jag ändå måste erkänna att jag ibland bara sätter mig ner i soffan och funderar, ber och läser min Bibel i timmar... Bara utifrån dessa fyra punkter och jämför sedan hur det ser ut i dag. Att leva ett överlåtet, omvänd liv idag behöver sannerligen inte vara varken mossigt, tråkigt eller irrelevant. De religiösa inslagen i den kristna tron behöver vi sannerligen inte..... men vad vi behöver är en sann omvändelse som leder till förvandlade liv.


En tro som håller att leva och dö på. Inte bara en tro som håller i häftiga sammanhang, tillsammans med andra..där det är lätt att "flyta med tillsamamns med andra", utan en egen tro som är djupt rotat i en sann omvändelse och en vilja att göra allt att fortsätta att leva på det sättet, och att utvecklas och bli allt mer lik Kristus i ord och handling. Jag tror på inte på gapigheten, även om jag ibland själv gapar och "står på" när predikar... (ibland kanske man t.o.m låter arg, men det är bara för att man är så inspirerad). Gapigheten kanske bara visar på att vi kommit så långt ifrån de människor vi skulle nå så att vi måste ropa för att höras. Troligtvis är det inte så men tanken har slagit mig...


Men däremot tror jag på tydlighet. Vi ska tro på Guds Ord! Inte bara att det är objektivt sant, utan att det gör något i människors liv. Läs Apg 18:24-25 om Apollos. Han förberedde marken i Efesos. Han förkunnade noggrant om JESUS och det är det absolut finaste man kan säga om en förkunnare, tycker jag!


Varför behöver vi väckelse i våra kyrkor??? Låt mig bara förklara att för mig börjar väckelsen bland de redan troende.


Sann väckelse leder sedan till att människor börjar omvända sig. Så, varför behöver vi väckelse?


1. Därför att Gud har sak mot Sverige

2. Därför att vi tillåter att vi förlorar tiotusentals människor varje år.

3. För att Guds Ord i vissa delar i vårt land inte är nog längre... för att kunna nå fram till full frälsning.

4. Därför att många bönemöten och böneinitiativ gapar tomma

5. Att man har dödat profeterna i landet

6. Därför att man har låtit nedmontera det övernaturliga

7. För att vi inte längre har den första kärleken till Gud

8. För att vi tror ibland mer på mänskliga lösningar och ideér istället för Guds övernaturliga ledning

9. För att vi jagar bekvämlighet, personlig framgång, egen tillfredsställelse mer än vad vi söker Guds rike.

10. För att vi glömt bort att vårt liv har en fortsättning...


Jag hör rapporter om vad Gud gör i många länder och även här i Sverige vet jag att ett antal kyrkor döper och ser nya människor komma till tro. Det är så fantastiskt! Låt oss fortsätta be för alla de kyrkor som har bestämt sig för att verkligen leva ut sin tro och inte bara bygga egna sandslott och bråka om vilken färg man har på hinken och spaden i den andliga sandlåda som en del håller på med. Det är dags att ta vår tro på allvar - att resa sig upp och demonstrera Guds kraft. Det är hög tid i även i Sverige att leva i sann omvändelse. Sann omvändelse är något som irriterar och skapar kaos för vår fiende.


Tillåt honom inte att få fäste i ditt tankeliv, vanor eller ord och handling. Gud har nåt på gång i Sverige och då tänker jag inte bara på nya församlingar, nya uttryckssätt utan jag tänker på att det är nåt på gång på ett djupare sätt. Jag ser hur ungdomar väljer att leva rent, jag ser hur unga familjer vill vara föredömen på olika sätt. Vi som har omvänt oss har bestämt oss - vi fortsätter på den väg vi har omvänt oss till - JESUS KRISTUS!


Bless you!


DU KAN REDAN NU GE EN GÅVA VIA SWISH – ETT SMIDIGT SÄTT - ELLER PLUSGIROT

Swish: 1233048907 - PlusGiro: 6290205-1


Instagram: MORGANCARLSSON

Facebook: Morgan Carlsson

Twitter: morgancarl


Tillbaka
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page