top of page

Det finns en högre väg att gå......

I Guds rike tävlar man inte! Man kan inte tävla i vem som har coolaste församling, häftigaste hemsidan, snyggaste black-drops, den senaste rökmaskinen osv… Det går inte att tävla i något i Guds rike. Gud ger till de som lyder Honom. Inte ens alla som ropar ”Herre, Herre” ska komma in i Guds rike, utan de som har gått i lydnad. Tuffa ord men ändå sanna. Lydnad mot kallelsen och lydnad mot Ordet. Så det är dags för oss även i västvärlden att inse att konsumtionsmentaliteten har kanske tagit sitt strupgrepp om kyrkan, eller ? Du behöver inte hålla med men visst är det avgörande att verkligen veta var jag har min identitet och var den är rotad.


Det finns en högre väg för oss kristna att gå. Det är förlåtelse och lydnad. Dessa två områden är så utmanande. Att leva i förlåtelse när livet är tufft, när man får käftsmällar för att man vågar stå upp för sin åsikt är tufft. Framförallt när man gör det på plattformar som är nationella eller internationella. Att leva i lydnad är ju så vansinnigt utmanande. Det utmanar min karaktär. Förmågan att säga NEJ till det som jag vet är lättare, smidigare och mindre jobbigt är så tufft. Mitt i det kaos som är i Europa på många områden så söker Gud ett folk, ett annorlunda folk som vill göra skillnad.


Gud söker inte efter ett folk som är populistiska, som ska smeka håret medhårs, som ska bli en av alla andra i det lemmeltåg som styrs av maktkonstellationer i samhället... Nej, det är en tid då Gud söker ett folk som är villiga att ta ställning.


Det har aldrig varit rätt att söka egen ära, att tillfredsställa sitt ego, att söka egna plattformar, att utnyttja varandra eller kollegors tjänster och kallelser för att själv bli sedd och hörd. Det har aldrig varit rätt att bara tvätta andras fötter om någon annan ser det. Det har aldrig varit rätt att bara tvätta de fötter som är rena och fina och bland dem som jag vet att jag får något tillbaka.


Gud söker Sverige! Gud söker ledares hjärtan! Gud söker de församlingar som är villiga att våga ledas in i förlåtelse och lydnad. Det är inget man gör för att "man känner för det", man gör det pga Gudsfruktan, för att man inte har något val! Nu är det tid att se bort ifrån sig själv, sin präktighet, sin andliga make-up och låta Guds kraft och kärlek få blotta oss alla!


Jag tror det kommer bli år fyllda av självrannsakan framöver. En tid då församlingar kommer genomgå ett stålbad då Guds ande kommer tala till ledare hjärtan och utmana till bön för vårt land som aldrig förr. Den kristna underhållningsbranschen kommer alltmer att avslöjas...


Jag ber Gud om nåd att få leva ännu mer i karaktär lydnad. Om vi får lida för Kristus så vet vi att det finns en som gått före!


Lidandet ser vi som en glädje! Vi ser fram emot ett år även i Sverige då vi fortsätter att predika Guds ofelbara Ord, kasta ut onda andar, ber för de sjuka och vi låter vår tro växa sig allt starkare.


Till sist: Hoppas du följer med i vårt arbete. Jag reser hela tiden och du som förebedjare är så viktig.. Det är helt avgörande för att vi ska kunna fortsätta göra det vi gör.. ! Tack till alla er som ger av er ekonomi - STORT TACK!


För dig som vill ge en extra gåva inför Julen så är vi tacksamma! Använd gärna Swish till Mission of Hope International: 1233048907 eller vårt PlusGiro: 6290205-1Blessings,

Foto: Morgan & Maria Carlsson

// C ya!


Tillbaka
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page