top of page

"Att hela tiden söka passa in i "rätt sammanhang" för att kunna dra nytta av det, gör

Onsdag eftermiddag och snön bara vräker ner. Vi har fått mer än 40 cm på drygt ett dygn.. kul för en del mindre kul för mig. Varför? Tycker det är FÖR mycket!!!.....


Starten på det här året har varit kanon.. Förutom en mycket bra pastorskonferens under januari har jag varit ute och predikat en del redan och Guds nåd o kärlek mött människor. Gud sviker aldrig. 2018 kommer bli ett lika intensivt år som 2017 var. Jag kommer medverka på olika konferenser, möteshelger, seminarier i Sverige men även andra länder. En konferens som är ny för mig är SmålandsKonferensen under juli månad. Det kommer bli roligt att få möta alla dessa hjältar i Trosgnistans arbete som fått betyda och betyder så mycket för så många. En ära att få vara med även där. Jag predikar på torsdagskvällen den 12 juli.


Jag har känt att ett starkt tilltal att ledordet för mig själv för 2018 är "Hope and Power". Varför engelska.. Ja, det kom till mig på engelska. Det betyder ju "Hopp och Kraft". Jag tror Gud vill ingjuta mer hopp och mer av Hans kraft till oss alla. Det startas församlingar, nya initiativ tas och hela tiden expanderar Guds rike med kraft. De existerande kyrkorna växer, nya människor nås med evangeliet och nya nationaliteter välkomnas in i församlingarna i Sverige. Gud är på gång och ingen kan jämföra sig med någon annan.


Om man ska tro alla Instagram och Facebook inslag så verkar det vara "awesome", "phenomenal" överallt hela tiden.. Självklart är det inte så utan jag vet att det görs så mkt mer än det som läggs upp på sociala medier. Slitet som alla volontärer gör varje vecka ut och in, utan att få någon uppmärksamhet är beundransvärd. I de minsta sammanhangen i Sverige, i de mindre kyrkorna görs det, precis som i de stora, ett fantastiska arbete. Bara Gud vet om alla de som gör såååå mycket för att människor ska trivas, och får chansen att ta emot Gud i sina liv.


Jag är så tacksam att jag fått vara i Hans tjänst i över 25 år och man ser tillbaka att Gud har varit trofast. Stormar har kommit men i stormens öga är det alltid lugnt. Gud är med.


Jag har ju rest och predikat och fått förmånen att vara med om mycket och jag kan väl säga att jag tror att framgången kommer i att vi ödmjukar oss och är beredda att lida för det som vi vill vinna. Genom hela Bibeln finns en röd tråd att vi måste förlora något för att vinna något. De som vill vara något måste mista något. Stolthet och jakten på att synas och höras är inte den väg som Gud visar oss. Vägen till att få kraft att kasta ut demoner och stå starkt med Gud, är att hela tiden ödmjuka sig och visa Gud sin otillräcklighet och sin sårbarhet. Att jaka bekräftelse och göra det bland andra så andra ska se det, är en förbannelse.


. Det är så löjligt och naivt... Jakten efter Guds härlighet och kraft att kunna göra verklig skillnad är att hela tiden betala priset.


Gud vet om allas våra kamper och kampen. Han bär oss! Jag vill uppmuntra dig att ta extra tid med Gud så här i början av 2018. Han vill använda dig. Tro på det som Gud gett dig. Var frimodig. Låt ingen trycka ner dig. Se till att du reser dig upp i tron på att Ordet är sant och att det du investerar kommer ge skörd. Ordet ger dig auktoritet. Du har rätt att använda Hans Ord. Men om Ordet ska ha kraft måste du låta Ordet ge dig tro som kan flytta berg. Om du tror på Gud tror du också på Ordet. Du kan inte kompromissa med det. Kompromiss är första steget till andlig död.


Så var frimodig...! Närmaste platserna jag besöker ser du på hemsidan som vanligt. Du som vill ge en gåva till vårt arbete kan göra det via Swish eller PlusGiro. Du har all info på sidan, men här kommer det också:


Swish: 1233048907

PlusGiro: 6290205-1


Tack för din gåva.
Tillbaka
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page