top of page

Överraskningar i Värmland!!!!!!!

Under helgen som gick genomfördes en konferens i Missionskyrkan i Sunne. "Hopp för Värmland" hade förberetts under ett antal månader och det fanns en förväntan i luften . Dessa föväntningar knäcktes fullständigt.....då det överträffade oss alla. Först måste jag säga att den öppenhet och generositet som Missionskyrkan visat i samband med konferensen är nåt som jag personligen inte mött tidigare i mitt eget landskap, Värmland. Kärleken, värmen och den öppenhet för Guds kraft och starka möten är ett föredöme hur man välkomnar de predikanter som medverkade.

Konferensen hade fokus på att både lovsång, seminarierna och kvällsmötena skulle vara riktat på Värmland och att ingjuta hopp och tro inför framtiden. Att lyfta fram de absoluta hörnstenar som behövs för ett hållbart arbete in i framtiden. Seminarierna var helt kanon och mötena präglades av en mycket stark Gudsnärvaro..

En fullpackad kyrka mötte oss på kvällarna och på seminarierna var det fantastiskt mycket folk, med tanke på den erfarenheten jag har som bor i Värmland sedan 27 år tillbaka. Att få stå i detta tillsammans med mina goda vänner och få predika och undervisa, var en höjdare..

Den unga generationen var på plats och det var en öppenhet och en förståelse hos dem att vi behöver se bortom vissa saker för att kunna få tag i "the real stuff" och gå vidare.. Utan den Helige Ande i våra liv och en överlåtelse i våra hjärtan så är det kört för den kristna församlingen... ! Vi kan hålla på med mycket utan att ha DHA i våra liv.. men vill vi se det övernaturliga, som är det naturliga i det kristna livet, så är DHA helt avgörande.

Vi som hade förmånen att undervisa var undertecknad, sedan mina vänner Jan Lindéh fr Örebro och Hans Marklund fr Alingsås. Lovsångsteamet var Stefan Jernsand & The Chapel.

Vi är övertygade om att den här konferensen kommer bära bestående frukt och redan nu på onsdag är jag tillbaka i Sunne kl 18.30 för att undervisa. Jag är där 4 onsdagar under hösten. Det kommer också en fortsättning på det som hände under helgen. De som i Värmland inte var där missade faktiskt nåt, i mina ögon. Guds närvaron och den profetiska lovsången drog oss in nära Gud. Under helgen såg vi frälsningsunder, helande och befrielse och en stark profetiska, uppmuntrande undervisningen.

Värmland levererade och jag är så tacksam att det Sunne är en plats som jag nu vet är öppen för en fortsättning och en församling som jag vet kommer få betyda mkt för många. Nästa gång hoppas och tror vi att responsen kan bli stor bland ledare och pastorer i Värmland så vi kan få "ta med oss" det Gud gör på en plats, ut i andra kyrkor. Under helgen kom det folk från stora delar av länet.... och ryktet gick redan från fredagen till lördagen om vad Gud gjorde!

Tack kära missionsförsamling för att ni öppnade upp för denna helg. Det ni gjorde vet jag att ni gjorde med all kärlek och längtan.

In Christ,

Morgan


Tillbaka
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page