top of page

NyhetsMail Mars 2019

NYHETSMAIL MARS 2019

MISSION OF HOPE INTERNATIONAL

BOX 93

683 22 HAGFORS

SWISH: 1233048907

PLUSGIRO: 6290205-1

PAYPAL: Se vår hemsida.

INLEDNING

När jag skriver det här NyhetsMailet så är jag så full av uppmuntran och jag känner en sån oerhörd tacksamhet till Gud, mina närmaste medarbetare och vänner. När jag utöver detta tänker på vad Gud gjort sedan senaste NyhetsMailet och vilken nyckel just du är i detta, så blir man nästan helt mållös. Gud ser alla er som beder och ger gåvor till vårt arbete. Vi skulle som sagts många gånger, inte kunna göra det vi gör om det inte vore för dig som står med på olika sätt.

Den senaste månaden har varit full med möten och Guds kraft och kärlek har förvandlat människors liv. Jag skulle kunna lyfta fram en rad exempel där den Helige Ande har kommit med Sin kraft och förvandlat människors liv på olika sätt. Allt är bara Guds nåd och inget annat. Unga, äldre och allt där emellan är fokus för Guds ögon. Spelar ingen roll vilken typ av kyrka, konferenshall som man möts i - Den Helige Ande kommer alltid och betjänar alla de som är öppna och vill beröras. I Europa ser vi hur både rasismen, nazismen, antisemitismen och andra djävulska krafter tilltar.

Vi ser också hur liberalteologin håller (generellt sett) urvattna många församlingar. Man tillåter maktkonstellationer får härja fritt mitt inne i församlingarna. Rebelliskhet, uppror, nonchalans mot den Helige Ande osv. Det är en fel väg som många har slagit in på eller blivit påverkade av. Den profetiska Anden vill visa på en överlägsen väg där JESUS blir upphöjd, ärad och efterföljd. Det är bara Han som man kan lita på. Jag har bestämt för mig att inte vara den som lämnar efter mig spår av att man inte stod upp för Ordets kraft och auktoritet. Jag vill inte vara en av de som motarbetar den Helige Ande.

Det kan ALDRIG bli för mycket av varken lovsång, smorda predikningar, förbön, helande, befrielser och frälsning. Det kan aldrig bli för mycket av det som evangeliet står för och är. Det är dags att återerövra den erövringsmentalitet som pionjärerna hade. Att våga bli en risktagare på riktigt. Att våga betala ett ännu högre pris för att vinna ännu mer, att få se Guds kraft och eld över kyrkor, sammanhang, familjer och enskilda. Om fler vågar ta nya djärva steg i tron kommer både nya församlingar att planteras med en rätt grund och etablerade kyrkor kommer att helt förvandlas. Den Helige Ande är ju alltid uptodate så Han vet ju exakt hur en församling ska kunna appellera till vår tid och vår omgivning. Den som ber han ser och den som ber mer han ser mer!

GRUNDEN I TJÄNSTEN

För många år sedan fick jag möta den Helige Andes kraft på ett dramatiskt sätt som förvandlade först mig och sen andra runtomkring mig. Den elden har bara ökat i styrka sedan den hösten 1993. Det är i dagsläget många tusen som jag fått lägga händerna på och sett hur Guds kraft och eld "drabbat" dem. Hela Europa behöver återföras in i den kontext som den första kristna kyrkan levde i, enkelheten där Han är i centrum och där den Helige Ande får verka fritt. I den första kristna kyrkan i Apostlagärningarna var det ett kraftfält där under och tecken var vanliga inslag. Jag tror och är övertygad om att det är så mycket mer som Gud vill göra i Europa och även i Sverige.

FÖRLÅTELSE KROSSAR DJÄVULENS GREPP

Det finns en högre väg för oss kristna att gå. Det är förlåtelse och lydnad. Dessa två områden är så utmanande. Att leva i förlåtelse när livet är tufft, när man får käftsmällar för att man vågar stå upp för sin åsikt är tufft. Framförallt när man gör det på plattformar som är nationella eller internationella. Att leva i lydnad är ju så vansinnigt utmanande. Det utmanar min karaktär. Förmågan att säga NEJ till det som jag vet är lättare, smidigare och mindre jobbigt är så tufft. Mitt i det kaos som är i Sverige på många områden så söker Gud ett folk, ett annorlunda folk som vill göra skillnad, både unga och äldre.

Gud söker inte efter ett folk som är populistiska, som ska smeka håret medhårs, som ska bli en av alla andra i det lemmeltåg som styrs av maktkonstellationer i samhället. Nej, det är en tid då Gud söker ett folk som är villiga att ta ställning. Det har aldrig varit rätt att söka egen ära, att tillfredsställa sitt ego, att söka egna plattformar, att utnyttja varandra eller kollegors tjänster och kallelser för att själv bli sedd och hörd. Det har aldrig varit rätt att bara tvätta andras fötter om någon annan ser det. Det har aldrig varit rätt att bara tvätta de fötter som är rena och fina och bland dem som jag vet att jag får något tillbaka. Det är osmakligt när man smeker varandra om ryggen och upphöjer varandra på ett mänskligt sätt. Sverige borde lyfta blicken och se lite internationellt och inse att vi kanske har mycket resurser men kanske inte så mycket av det som vi egentligen önskar, i varje fall av det som jag personligen önskar.

Gud söker Europa, Sverige! Gud söker ledares hjärtan! Gud söker de församlingar som är villiga att våga ledas in i förlåtelse och lydnad. Det är inget man gör för att "man känner för det", man gör det pga Gudsfruktan, för att man inte har något val! Nu är det tid att se bort ifrån sig själv, sin präktighet, sin andliga make-up och låta Guds kraft och kärlek få blotta oss alla!

Du kommer aldrig kunna se Guds härlighet och inte samtidigt drabbas av Guds helighet eller tvärtom. Jag är så glad över att Gud öppnar dörrar och jag anar att det beror på att det finns de som ber för oss. Tack för att du står med och tack för alla uppmuntrande ord och även era regelbundna gåvor till MoHI.

Du följa undertecknad via Facebook och Instagram och MoHI har även en engelskspråkig sida på Facebook. (sök: "Mission of Hope International")

SUPPORT

Vi fortsätter med samma upprop nu under våren 2019 som vi började med under hösten 2018, där vi bad till Gud om EXTRA medel så vi kan sträcka oss ut och göra det EXTRA.

Vi har tro och vi har gått i tro i många år och vi ser hur Gud alltid förser. Vi tror på att växelverkan i Guds rike är helt avgörande för att kunna stötta varandra och stå tillsammans.

Ensam är inte stark utan nyckelordet är TILLSAMMANS.

NÄRMASTE PLATSER SOM MOHI BESÖKER ÄR:

APRIL

3/4 Linköping , Victory Church 1900

6-7/4 Zinkgruvan, 15 & 19 (båda dgr)

10/4 Sunne Missionskyrka 1830

12-14/4 FINLAND, Järvenpää Arkki

28/4 Melleruds Krister Center 11.00

28/4 Mellerud "Jesus till Dalsland " 18

MAJ

3-5/5 FINLAND, Ylistaro

5/5 FINLAND , Seinajoki (11.00)

11-12/5 Märsta, Internationella Förs.

12/5 Surahammar, Pingstkyrkan (18)

15/5 Sunne, Missionskyrkan

24-26/5 Leksand, Pingstkyrkan

// Tack för förböner och gåvor.


Tillbaka
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page