top of page

Söner och döttrar..

Idag gästbloggar Julia Nordheim på min sida ! Så här skriver hon: 


Jag är först och främst Guds dotter. Det är vem jag är och det betyder att det mest naturlig är att få leva ett övernaturligt liv tillsammans med Gud. Du är inte dina prestationer, du är inte vad andra säger om dig och du är heller inte ditt jobb. Om du är en kristen då är du Guds son eller dotter. I olika perioder talar Gud till mig om olika saker och den senaste tiden har han talat till mig kring vad det innebär att vi är hans söner och döttrar. Vad innebär det att vi tillhör Guds rike? Vad innebär det att vår Far är den levande Guden? Bland annat så innebär det att Gud är allt vi behöver, att han är vår försörjare, att han är vår herde. Det innebär också att allt i Guds rike också tillhör oss. Det innebär att ingenting är omöjligt för oss när vi går med Honom. Frågan är bara hur mycket av Guds rike vi vill ha? Gud har så mycket mer för oss men vi verkar ha så väldigt lätt för att nöja oss och leva som en helt vanlig ”Svensson” och ha Gud lite bredvid.

I Matteusevangeliet 14 står det om Petrus som går på vattnet. Jag tror på att vi är skapade för att gå på vattnet, att leva liv som är helt överlåtna och beroende av Gud. Jag tror att Gud längtar efter ett folk som vågar gå på vattnet, som känner Honom, som förtröstar på Honom och som inte lever som alla andra. Ett folk som lyder Hans röst och inte alla andra röster som kanske så många gånger låter förnuftigare. Guds rike är inte förnuftigt. Att lilla David skulle slå ner jätten Goliat var inte förnuftigt. Att marschera runt Jerikos murar för att de skulle falla var inte förnuftigt. Att bygga en stor ark på torra marken som Noa gjorde var långt ifrån förnuftigt, men han valde att lyssna till Guds röst trots att han troligtvis blev hånad av människor. Att gå på vattnet som Petrus gjorde är inte heller förnuftigt. Det var lydnad. När Jesus kallade på honom följde han. Det alla dessa troshjältar har gemensamt är att de lyssnade på Guds röst, lydde och det var då miraklerna skedde.  


Vi, Guds söner och döttrar kan leva större! Gud har alltid mer för oss. Nöj dig inte utan fortsätt alltid att hungra och söka Honom. Du är skapad för att leva ett övernaturligt liv, varje dag.


I Ordspråksboken 3:5-6 står det: ”Förtrösta på Herren av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd. Räkna med honom på alla dina vägar, så ska han jämna dina stigar.”


Idag ser jag en Guds folk som vill räkna ut allt, som vill förlita sig på sitt eget förstånd. Att gå på vattnet är tyvärr inte så ofta ett alternativ. Vi förminskar den Guden som säger att allt är möjligt. Vi är Guds söner och döttrar och vi tillhör Guds rike. Det betyder att vi inte är som världen och vi lever inte som världen. Det borde vara en stor skillnad på samhället och Guds folk eftersom vi har ALLT vi behöver i Gud och för att vi lever för något helt annat. Vi lever inte på den här världens vis. Vi har ett annat mål med våra liv här på jorden. Jesus har gett oss ett uppdrag och det är att föra hem hans förlorade barn.

I våras fick jag en bild av Gud. Det var en bild av en stor färja ute på ett hav. Inne i färjan var det fullt med folk som höll på och pyssla med att byta gardiner, pynta och småtjafsa med varandra om dekorationerna. I havet, runt färjan, låg det människor som höll på att drunkna, vissa förstod det och ropade på hjälp medan vissa inte förstod att de höll på att dö. Ute på färjans däck stod det några få människor som kämpade och gjorde allt för att få upp dessa människor ur vattnet. Färjan är en bild av församlingen där många kristna har tappat fokuset och inte ser människorna i vattnet. Dessa människor som håller på att drunkna är en bild av människor som inte känner Jesus och håller på att gå förlorade, precis utanför kyrkans väggar.


Försök föreställa dig vad en evighet i helvetet innebär. När insikten går djupt in i våra hjärtan och vi förstår vad himmel och helvete innebär, när vi gråter


över människors frälsning, när vi förstår att detta inte är någon lek, då kan vi inte längre leva för något annat än att människor ska få ta emot Jesus Kristus. Det är värt allt och vi får aldrig tappa det fokuset!


Jag vill avsluta med ett citat från Andreas Nielsen: ”Det är vår tro på hur stor Gud är som definierar vad han är mäktig att göra genom oss”


Hur stor vågar du tro att Gud är? Sanningen är att han alltid är större än vad du vågar tro! Du är mycket speciell, du är ett Guds barn. Om du låter dig användas fullt ut av Gud så kan du få påverka hela den här världen.

Var välsignad! / Julia Nordheim


Tillbaka
Senaste inlägg
Arkiv
Följ oss
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page